Here we go again

joulukuuta 21, 2015

valletta10
kollaasi3
valletta4
kollaasi1
valletta9
kollaasi4
valletta11
kollaasi2

Valletta. Kun kaipaat inspiraatiota ja haluat mennä kuvailemaan, silloin Valletta on mun ykkösmesta. Torstaina lähettiin työkaverin kanssa kuvailemaan pitkästä aikaa. Varmaan huomaatte mitkä näistä kuvista on otettu markilla.. Oli kuitenkin ihan ottaa kuvia pitkästä aikaa! Sää oli myös oikein otollinen kuvailulle +16 astetta ja aurinko paistaa, mutta kuitenkin hiukan pilvistä.
Ei kuitenkaan ehkä se tavallisin sää joululle, ainakaan omasta mielestäni! Olenko muuten ainoa jonka mielestä joulu vain tulla tupsahti. Miten se voi muka olla jo muutaman päivän päästä? Pakko myöntää, että olen ostanut vain yhdelle kaverille joululahjan tähän mennessä.. Odotan kuitenkin innolla millainen joulu meillä tulee kämppisten kanssa olemaan. Suunnitelmissa on ensin hiukan töitä ja sitten illallisen kokkailua.

Suomesta kun palasin takaisin tänne Maltalle sitä tuli taas huomattua muutamia eroja näissä maissa. Halusinkin listata muutamat erot näiden kahden maan välillä:

1. Puhdas hanavesi. Miten onnekkaita sitä ollaan Suomessa, kun saadaan juoda raikasta ja hyvänmakuista hanavettä. Maltalla me ostetaan aina vesi pulloissa, sillä hanavesi täällä ei maistu ollenkaan hyvälle. Yksi ensimmäisistä asioista mitä Suomessa ollessa tein oli juoda iso lasillinen vettä. Nam!

2. Ruokakulttuuri. Viimeisenä päivänä haluttiin käydä tyttöjen kanssa ulkona syömässä. Ensinnäkin asuin Hyvinkäällä ja se ei ole oikein tunnettu monista ravintoloistaan. Toiseksi ne harvat ravintolat mitä sieltä löytyy menee todella aikaisin kiinni ja valikoima on aika surkea. Maltalla löytyy vaikka minkälaisia ravintoloita, hyvää ruoasta ei myöskään tarvitse maksaa liikaa ja ne ovat auki myöhään.

3. Kadut. Taas jotenkin niin itsestäänselvyys meille suomalaisille. Kadut ovat puhtaat ja niistä pidetään huolta. Täällä Maltalla kävellessäni töihin mun pitää pitää katse maassa melkein koko matkan, jotta en a) kompastelisi koko ajan kaiken maailman töyssyihin ja koloihin ja b) astuisi koiran/linnun/minkälie öttiäisen jätöksiin tai roskiin.

4. Yöelämä. Sitä tuli pitkästä aikaa käytyä Helsingin yössä ja no... Olin unohtanut kokonaan tämän ihana "pilkun" ja miten ärsyttävä se onkaan. Ja miten kallista ulkona käyminen Suomessa on! Maltalle pisteet tästä. Nuoria sitä nyt ollaan vain kerran, niin pakkohan sitä on juhlistaa. :-D

5. Kauppojen aukioloajat. Heh tämä kohta on hiukan turhamainen, mutta miten fiilistelinkään sitä, kun pääsin käymään kauppakeskuksessa kahdeksan jälkeen ja H&M:lläkin pystyi shoppailla ysiin asti. Jos tänne saataisiin sama juttu, niin olisin hyvin tyytyväinen!

Matkailu avartaa! Ei oteta kaikkea niin itsestäänselvyytenä. :-)

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Aivan ihania kuvia jälleen kerran !!

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtavia kuvia! <3

  http://vilhelmiinalyydiaa.blogspot.fi
  Blogissani on nyt haaste, jossa laitetaan hyvä mieli kiertämään! Käy kurkkaamassa ja osallistumassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!! :-) Pitää käydä kurkkaamassa

   Poista

Subscribe